top of page

Kjettingtrekk!

I sommer har vi begynt med kjettingtrekk på to av hundene. Gamlemor på 13 år går ikke hverken så fort eller langt lenger og da er kjettingtrekk en ypperlig metode for å kunne gå med alle hundene samtidig hvor alle kommer hjem slitne og fornøyde.


Kjettingtrekk er også ypperlig for å bygge kondisjon og styrke hos hunden, eller som en alternativ hverdagsaktivitet.


Ønsker du å begynne med kjettingtrekk er det noen punkter du må tenke på. Først og fremst er det viktig at du har en frisk hund uten noen problemer med rygg/hofter (er du i tvil, ta kontakt med dyrlege). Deretter bør du ha en sele som er tilpasset trekk med lavt tyngdepunkt og som passer til hunden. Vi bruker Nonstop Stick harness. Denne passer fint til lett/moderat trekk, men ønsker du at hunden skal trekke tungt (som eks. weight pull) bør du gå for en spesialtilpasset sele for dette. Du bør også ha et tau mellom selve selen og kjettingen, slik at vekten ikke kommer for nært hundens hofteparti.


Det er ikke noe hokus pokus rundt selve treningen, men tenk at som i all trening er det viktig at hunden opplever mestring: start med en belastning rundt 10 % av hundens kroppsvekt og øk gradvis ettersom hunden blir bedre trent. Korte økter hvor hunden forstår oppgaven og har lyst å trekke er mye bedre enn lange turer hvor hunden blir sliten; dette bygger hverken mestring eller glede rundt oppgaven. Ros hunden når den gjør det bra og ta hyppige pauser i starten. Husk at når det kommer til kjettingtrekk så er det bedre med rolig og kontrollert tempo enn full pinne banans. Tenk også over underlaget: unngå asfalt og stier med mye røtter eller steiner hvor kjettingen kan sette seg fast.


Oppvarming og nedgåing: la hunden snuse, tisse og gjøre seg ferdig, gå en liten runde før du fester på kjetting. Både oppvarming og nedgåing bør tilpasses etter hvor hard treningsøkten er.

155 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page