top of page

Nyttårsaften

Like sikkert som den årlige debatten om det skal være lov å gå på beina i skiløypene så kommer også alle innleggene om hundeeiere som må feire nyttårsaften i tunnelanlegg, langt til skogs eller under dyna sammen med hunden.


Det vil alltids finnes noen som MÅ skyte opp raketter både i dagene før og etter nyttår, det vil alltid være raketter som smeller når det som minst passer. Vi hundeeiere kan ikke helgardere oss mot at det ikke kommer hvin og smell når vi lufter hunden på formiddagen. Dette får vi ikke gjort noe som helst med uansett hvor mange sinte leserinnlegg og oppfordringer vi kommer med via sosiale medier. Det er EN ting vi kan gjøre: jobbe med oss selv og egen hund.


Har du en hund som du vet er redd for smell og raketter er min mening at du må jobbe med dette kontinuerlig og ikke bare frem mot nyttår; er den redd for raketter er sjansen stor for at den også reagerer på andre høye lyder som skudd, torden etc. og dette er ikke fenomener som dukker opp kun på spesifikke dager i året. Har du ikke fått jobbet med det, slik at hunden er tilstrekkelig desensitivert så må du selvsagt sikre at hunden får så god som mulig opplevelse på "den store dagen":

  • Luft hunden godt tidlig på dagen

  • Legg inn noen treningsøkter (f.eks. 3x 5 minutter med nesearbeid)

  • Skjerm hunden i best mulig grad for lyder og lysstimuli når det setter i gang

  • Behold roen og la hunden se at du er trygg

  • Pass på at hunden ikke kan stikke ut av åpne dører, vinduer e.l. og pass på at halsbånd og line er festet godt når den skal luftes


Våre hunder er ikke nevneverdig påvirket av nyttårsaften, men vi benytter likevel anledningen til å trene. Dagens plan er kløv-tur på formiddagen, nesearbeid i stue eller garasje på ettermiddagen og en god middag direkte fra fryseren servert i Toppl.


Godt nyttår
6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kjettingtrekk!

I sommer har vi begynt med kjettingtrekk på to av hundene. Gamlemor på 13 år går ikke hverken så fort eller langt lenger og da er kjettingtrekk en ypperlig metode for å kunne gå med alle hundene samti

Comments


bottom of page